profile picture

Carina    Mars 3, 2022    5 mins

3 Saker Du MÅSTE Veta Om Ögonkräm!

Tillbaka till alla inlägg

Kort om innehållet

 • Varför ska man använda ögonkräm?
 • Ögonkräm för rynkor
 • Ögonkräm för ringar under ögonen
 • Ögonkräm för svullnader
 • Hur ska man applicera ögonkräm?
 • Slutsats

Först och främst, så kommer den vanligaste frågan, “behöver jag en ögonkräm?”. Det exakta svaret på denna fråga är "ja". Alla behöver en ögonkräm efter olika typer av hudbesvär. Ögonen är det första folk lägger märke till när dom ser dig och det är något som får resten av ditt ansikte att skina, så dina ögon måste se friska och fräscha ut. Det vanligaste felet som folk ofta tror är att vanliga fuktkrämer kan användas som ögonkrämer, men det är fel. Ögat är den ömtåligaste delen av ansiktet och kräver ordentlig vård med ögonkräm av god kvalitet.

ögonkräm kvinnnorna i sverige

Varför ska man använda ögonkräm?

Dina ögon behöver all extra kärlek eftersom den här delen av ditt ansikte är den första som börjar åldras. Huden under dina ögon är superkänslig, vilket betyder att den kommer att påverkas mest av en skärmar så som tv eller mobiltelefon, solskador och annan typ av uttorkning. Mörka ringar är mycket vanliga nuförtiden på grund av överdriven skärmanvändning och rutinmässiga stressfaktorer. Ett annat vanligt problem med ögonen är svullnader, som beror på ökad vätska under ögonen.

Ögonkräm för rynkor

Huden under ögat är mycket känslig och börjar åldras mycket tidigare än andra delar av ansiktet. För att ta bort de fina linjerna eller fördröja åldrandeprocessen bör du använda en ögonkräm med en bra mängd retinol. Retinol är en form av vitamin A som ökar produktionen av kollagen och cellomsättningen i huden. En bra produkt som vi rekommenderar är Verso skincare ögonserum, vilket är bra tack vare retinol. Ökat kollage kommer att minska förekomsten av fina linjer eller rynkor.

Ögonkräm för ringar under ögonen

En av huvudorsakerna till att mörka ringar dyker upp under dina ögon är genetik, och den andra är en dålig livsstil. Den som beror på dålig livsstil kan korrigeras genom att använda ögonkräm som innehåller niacinamid, C-vitamin och kojinsyra. Niacinamid hjälper till att minska pigmentering och gör huden ljusare. Å andra sidan är C-vitamin en antioxidant som skyddar hudcellerna från skador på fria radikaler. Det finns många bra produkter ute och en som är i bra prisklass och högt rankad är The Ordinary More Molecules, vilken vi verkligen älskar och som funkar riktigt bra!

Ögonkräm för svullnader

Vaknar du ofta med svullnader under ögonen? Om ja, säg adjö till svullnaden genom att börja använda ögonkrämen som innehåller koffein. Koffein är ett naturligt diuretikum som ökar vattenutsöndringen från kroppen. Som nämnts ovan beror svullnad på ökad vattenuppbyggnad, så att använda en koffeininnehållande ögonkräm kommer att vara till hjälp. Dessutom hjälper det också till att minska uppkomsten av vissa typer av mörka ringar. Annemarie Börlind har en riktigt bra ögonkräm som är precis mot svullnader och den är även vegansk, vilket gör den ännu mer lockande.

Hur ska man applicera ögonkräm?

För att dra fördel av din ögonkräm är det nödvändigt att applicera den ordentligt. Följ stegen nedan för att applicera ögonkrämen korrekt:

 • Applicera en mängd kräm i ärtstorlek på ditt finger.
 • Applicera den försiktigt under ögonen.
 • Börja i det innersta hörnet och arbeta dig utåt.
 • Klappa in krämen i huden istället för att gnugga in den.
 • Undvik att använda för mycket produkt eftersom det kan hamna i dina ögon..

Slutsats

Ögonkräm är nödvändigt för alla i alla åldrar. Det skyddar ögonen mot åldrande, mörka ringar och svullnader. Applicera ögonkräm försiktigt under ögonen och undvik att applicera den för nära de nedre ögonfransarna. För bästa resultat bör du använda ögonkräm två gånger om dagen. Hoppas det här hjälper dig med dina hudbesvär!

Älskar du BUS? Dra slidern och se vad som passar dig! 😍

* Vi tar fram bästa brun utan solet för dig

Samlade favoritprodukter till bäst pris