profile

Carina    Juli 9, 2022    5 mins

Botox & Fillers: Allt du behöver veta [TIPS]

Tillbaka till alla inlägg

Kort om innehållet

  • Vad är botox?
  • Hur funkar botox?
  • Vad ska man undvika med botox?
  • Fördelar med botox
  • Botox i Sverige

Under det senaste decenniet, från Kylie till Nikkie, har skönhetsindustrin varit besatt av den stora läpplooken och den strama pannan. Istället för att kastas bort som modeflugor blir dessa kosmetiska behandlingar ofta permanenta rötter i skönhetskosmos, visst?

Om du har funderat på att besöka en kosmetisk kirurg, finns det några saker du bör veta om botox innan du bokar ett möte. Allt du behöver veta om att få en piggare look finns här.

Ta en titt!

Botox

Vad är botox?

Botoxbehandling, som blir allt mer populär som en anti-aging-teknik, används för att radera eller minska uppkomsten av rynkor och andra tecken på ålder.

Pratar man om Botox Lip Flip, så slappnar den på ett konsgjort sätt av muskeln runt överläppen, vilket gör att läppen rullar något uppåt, vilket ger den ett mer fylligt och definierat utseende. Denna muskelavslappning kan också hjälpa till att minska vertikala linjer runt läpparna, vilket även gör läpparna fastare och finare.

Hur fungerar botox?

Botox Cosmetic är ett icke-invasivt ingrepp (Det menas med att inget brott i huden skapas och det inte finns någon kontakt med slemhinnan eller hudbrott eller inre kroppshålighet bortom en naturlig eller konstgjord kroppsöppning). Denna icke-kirurgiska behandling använder ett toxin som härrör från bakterien Clostridium botulinum.

Låt oss säga att för en Botox Lip-Flip kommer din hudläkare eller kosmetisk kirurg att injicera många enheter Botox i det övre mittområdet på din överläpp för att åstadkomma detta. Din läpp kommer att böjas uppåt när dina muskler slappnar av.

Dock så krävs det lite förberedelser för detta. Informera din leverantör om medicinsk historia, känsligheter eller medicinska komplikationer före ditt ingrepp, just in case.

Innan processen kan du behöva ta bort eventuell makeup och tvätta målområdet. För att minska risken för blåmärken bör du undvika blodförtunnande mediciner som aspirin.

Och det kan krävas mer än en injektion för att få de önskvärda resultaten ett bra resultat (det beror på målområdet). Resultaten kommer att synas inom 1-2 dagar.

Vad ska man undvika med botox?

Att grida, stryka eller trycka på det behandlade området rekommenderas inte. Botox-kosmetika kan spridas till andra delar av kroppen som ett resultat av dessa processer. Detta kan ha en skadlig inverkan på dina resultat.

Särskilt, lägg dig inte ner eller böj dig under tre till fyra timmar efter att ha injicerats mellan ögonbrynen.

Undvik några estetiska behandlingar i ansiktet under de kommande två veckorna, såsom ansiktsbehandlingar eller ansiktsmassage, eftersom detta kan få den injicerade vätskan att expandera till närliggande muskler.

Undvik dessutom direkt solsken, extremt kalla temperaturer och bastu under de följande två veckorna. Vill du behålla lite solbränna så kan du använda dig av brun utan sol, vilket är en bra räddning för såna lägen.

Fördelar med botox:

  • En lip flip kan förutom att göra fina läppar, hjälpa till att minska rynkor på din överläpp.
  • Ingen mer smärta från ett "gummy leende" eller om ditt tandkött exponeras när du ler. En bra lip-flip kommer att hjälpa mod sånt!
  • När du ler kommer inga rynkor att dyka upp runt ögonbrynen.

Risker med botox:

  • Du kan ha svårt att spotta, vissla eller uttala vissa fraser.
  • Du kan känna huvudvärk, feber, yrsel eller blåsrubbning.
OBS: Vi skriver endast informativa artiklar om botox, hur det går till samt fördelar & nackedelar. Vi rekommenderar att alltid ta noga reda på vad som krävs hos en speciallist innan ni bokar en behandling!