profile picture

Carina    Februari 27, 2022    5 mins

Ja! Hårborsten spelar roll, är en Svinborste rätt för dig?

Tillbaka till alla inlägg

Kort om innehållet

  • Varför en bra hårborste?
  • Vad finns det för olika typer av hårborstar?
  • Vilken Borste Är Bäst Baserat På Hårtyp?
  • Slutsats

Vi borstar alla håret dagligen men ingen av oss tänker särskilt mycket på vilken typ av borste vi använder. Att använda en perfekt borste beroende på hårtyp för daglig användning eller styling behov gör stor skillnad i hårets utseende och hälsa. Hårborstar kommer inte med beskrivning etiketten då schampo eller någon annan hårvårdsprodukt kommer, så hur kan du förväntas ta reda på vilken borste som är bäst för dig? Oroa dig inte bara håll dig till artikeln till slutet så hittar du den bästa hårborsten baserat på din hårtyp.

brushes

Varför en bra hårborste?

De flesta av oss tenderar att ignorera vikten av att välja rätt borste för vårt hår. Rätt hårborste kan förbättra hårets övergripande utseende och hälsa. Det kan förbättra hårets struktur, minimera fel, minska frissighet, reda ut håret och styla håret. Alla hårborstar är inte avsedda för alla hårtyper. En borste som är bäst för lockigt hår fungerar inte bra för rakt hår, och vice versa. Dessutom är olika borstar designade för olika ändamål, vissa är för att reda ut och andra för styling.

Vad finns det för olika typer av hårborstar?

Det finns många olika typer av borstar på marknaden och det är överväldigande att välja rätt för dig. För att använda en borste som är specialiserad på att hantera din hårtyp bör du känna till alla typer av borstar.

Typer av borstar Användningsområde
"Detangle Brush" Denna borste minimerar skadorna och tar smärtfritt bort knutar från hårstråna. Den kan användas i både vått och torrt hår.
"Wet brush" Dess mjuka, fina borst är tillräckligt starka för att reda ut de tuffa knutarna och tillräckligt mjuka för att skydda håret från skador.
"Cushion Brush" Denna borste är effektiv för att stimulera hårbotten och ta bort ansamlingar av mjäll och hårstylingprodukter.
"Curved Brush" Den är designad för att passa formen på det mänskliga huvudet, perfekt vid strykning på toppen av huvudet. Den är även ventlierad, vilket är perfekt om man vill ha rakt och fint hår på längst huvudet.
Svinborste Dessa borstar är populära för sin förmåga att fördela hårprodukterna ordentligt i hårbotten.
Naturliga borste Folk som inte vill använda produkter som är skapade av djur (veganska borstar) kan använda naturliga borstar, som känns precis som svinborstar.
Mixade svinborstar Denna borste används för att reda ut det långa och tjocka håret. Slitsarka borstar som gör susen ifall man har tovigt hår
Paddelborste Borstens skovel tillåter att täcka flera ytor på en gång och snabbt jämna ut håret. Perfekt om man har långt hår.
Vent-borstar Den är designad för att snabbt torka håret. Det tillåter exponering av alla lager av hår för den varma luften från hårtorken.
Retande borste Denna borste ger volym och textur till tunt hår.
Bredtandskam Den har en bred tand med stort mellanrum som är speciellt designad för tjockt och lockigt hår. Kallas även för duschkam.

Vilken Borste Är Bäst Baserat På Hårtyp?

En riktigt bra paddelborste är bäst för långt och tjockt hår eftersom nylon nålarna är tillräckligt tuffa för att reda ut det tjocka håret. Å andra sidan, för tunt hår bör du använda en hårborste med mjukt borst. Personer med lockigt hår bör borsta håret i duschen med en bredtandad kam eftersom det förhindrar skador. De som har problem med håravfall kan välja den trassel borst av mjuk borste. Du bör vara försiktig när du väljer borste för ditt hår eftersom fel val kan skada ditt hår.

Slutsats

Det finns många typer av borstar och du bör tänka på vilken typ av hår du har när du väljer borste själv. Att välja rätt borste för ditt hår kan göra stor skillnad för ditt hårs utseende och hälsa. Varje borste är designad för ett specifikt syfte så du bör tänka på det innan du väljer en för dig. Hoppas detta inlägg hjälpte dig!

Älskar du BUS? Dra slidern och se vad som passar dig! 😍

* Vi tar fram bästa brun utan solet för dig

Samlade favoritprodukter till bäst pris