profile picture

Carina    Maj 17, 2022    5 mins

Hur Du Framgångsrikt Avfärgar Ditt Hår [PROFFSTIPS]

Tillbaka till alla inlägg

Kort om innehållet

  • Förberedelse
  • Proffstips att avfärga håret
  • Råd om produkter för avfärgning

Har du försökt bli blond men hamnat i ett misslyckande eller en katastrof? Du måste göra det fel. Nu är det dags att göra det rätt!

Tänk först och främst på att det är lite knepigt att använda blekmedel utan att gå till salongerna. I värsta fall kan du bränna upp din hårbotten och ångra dig. Och då måste du spendera mycket pengar för att fixa det där. Så se till att processen med att avfärga ditt hår är helt korrekt och autentisk.

Följande innehåll kommer att hjälpa dig i det här fallet, kolla in det!

avfärga håret

Att förbereda ditt hår är obligatoriskt

Om ditt hår är i dåligt skick kan avfärgningsmetoden göra att det torkar ut. För att förhindra att detta händer, börja olja ditt hår 2-3 gånger i veckan två veckor innan du planerar att avfärga det. En rik konditionerande hårmask bör också användas varje vecka.

Blanda lättare & lättare volymer

Framkallaren mäts ofta i 20-, 30- eller 40-volymer peroxid; ju mörkare hår, desto större volym peroxid krävs. Men ju större volym, desto farligare och skadligare är det för håret. Det mörkaste håret tar 40 volymer - men låt det inte sitta för länge, annars kommer du att dra ut delar av skadat hår.
Vi skulle nästan gå så långt som att föreslå att 40-volymer aldrig ska användas hemma. Så att ha en lite lättare variant kan göra det mycket bättre, det är även prisvärt!

Applicera jämnt

Fördela hårblandningen jämnt. För att sprida, kamma igenom mjukt. Dela upp håret i segment med kammsvansen för att hålla reda på vad du har blekt och vad du inte har. Detta min vän, detta steg bör göras perfekt!

Följ instruktionerna NOGA!

Följ instruktionerna exakt. Om det står att täcka huvudet och lämna hålla så i 15 minuter måste du göra detta. Se till att inte applicera någon annan produkt över den, vilket kan bli en dålig mix. Sov aldrig om du har på dig blandningen eftersom det kan bränna håret om du lämnar det under en längre tid.

Shampo & condition

Funderar du på att ta ett varmt bad? Aldrig! Tvätta alltid håret med kallt vatten efter avfärgningsprocessen. Använd en tillräcklig mängd balsam på håret.

Proffstips för att framgångsrikt avfärga ditt hår
  • Hur ska du annars kunna berätta hur det verkligen ser ut? Naturligt solsken är vida överlägset det föråldrade fluorescerande ljuset i ditt rum.
  • Kontrollera färg och applicering med en annan professionell eller en rumskamrat, eftersom detta är svårt att klara av på egen hand.
  • Om håret inte är allvarligt skadat kan blektaren återanvändas. Undergör och upprepa snarare än överbleka och förstör ditt hår.
  • Att bleka håret är som att koka pasta: om du kokar det för lite eller för länge blir resultatet en besvikelse. Du måste också arbeta tillräckligt snabbt för att skapa en konsekvent finish; annars får du ett ojämnt utseende.

Det är utmanande, jag vet...

Framgångsrik avfärgning av ditt hår är en utmanande process, men om du gör det med stor nogranhet och på rätt sätt kommer du definitivt att få önskat resultat. Så följ instruktionerna ovan och låt dessa tjejer känna sig avundsjuka på din blonda look.

Älskar du BUS? Dra slidern och se vad som passar dig! 😍

* Vi tar fram bästa brun utan solet för dig

Samlade favoritprodukter till bäst pris