profile picture

Carina    Mars 8, 2022    5 mins

När ska man börja använda en gravidkudde?

Tillbaka till alla inlägg

Kort om innehållet

  • Vad är en gravidkudde?
  • Fördelar med en gravidkudde
  • När ska man börja använda en gravidkudde?
  • Olika typer av gravidkuddar
  • Slutsats

Graviditeten är en spännande och utmanande period för en mamma. Dessa nio månader vill ha ordentlig vård, flit och säkerhet för en frisk bebis och mamma. En mor bör se till att barnet får all den vård och näring som behövs för att växa. Eftersom barnet behöver ordentlig näring från insidan krävs liknande vård utifrån. Normala madrasser eller soffor är inte alls bekväma efter en lång tid och under graviditeten, då behövs något annat: gravidkudden. graviditeten, så du behöver en gravidkudde.

gravidkudde

Vad är en gravidkudde?

Det är mycket svårt att behålla en bekväm sovställning under graviditeten, men ordentlig sömn är viktigare för en gravid kvinna än någon annan. Gravid kudde är speciellt designad för att stödja den förändrade kroppsformen och strukturen. Det kommer att ge dig en natt av säker och bekväm sömn. En gravidkudde får dig att sova längre, speciellt under graviditetens sista trimester när det är omöjligt att hitta en bekväm sovställning.

Fördelar med en gravidkudde

  • Lindra smärta och värk: Graviditet gör att kroppens vikt ökar, vilket belastar dina ben och leder mer, särskilt de i dina ben, rygg och höfter. För att rädda dessa delar från smärta, ömhet och värk bör du använda en graviditetskudde för att stödja dem ordentligt.
  • Förbättra blodcirkulationen: Även om läkare rekommenderar de gravida kvinnorna att sova på sidan för att förbättra blodcirkulationen, är det svårt att göra det på grund av den ökade storleken på magen. En gravidkudde ger stöd från sidan och gör sömnen bekväm.
  • Få tillräckligt med sömn: Att få tillräckligt med sömn, särskilt djup sömn, är avgörande för en hälsosam och säker graviditet. En gravidkudde säkerställer långa sömntimmar, vilket gör att du känner dig pigg och energisk.
  • Postpartum: Gravidkudde hjälper också till med läkning efter förlossningen. Det hjälper till att sätta barnet i rätt position under amning.

När ska man börja använda en gravidkudde?

Det finns ingen bestämd tidpunkt när du ska börja använda en gravidkudde och precis som allt annat så är det är väldigt individuellt. Det beror mycket på din hälsa och graviditetstillstånd. När du börjar känna dig obekväm under sömnen eller har problem med att justera positionen under natten, bör du välja en gravid kudde. De flesta kvinnor börjar använda gravidkuddar efter 20 veckors graviditet eftersom magen då blir stor och vikten ökar, vilket pressar leder och ligament. Det är perfekt present till en gravid om man vill ge mamman något som finns tillgängligt innan barnet kommer.

Olika typer av gravidkuddar

Typer Definition
Kilformad gravidkudde Det är den minsta gravidkudde som finns på marknaden. Den kan användas under magen och bakom ryggen för att ge stöd. Det förhindrar också att den välter under sömnen.
U-formad gravidkudde Den ger stöd till hela kroppen, inklusive mage och rygg. Det håller knäna och höfterna parallella. En U-formad kudde håller nacken i linje med ryggen.
Formbar gravidkudde En formbar gravidkudde ger stöd för huvud, nacke, mage och rygg. Denna kudde är användbar för personer som sover i körställning. Superskön och mysig att forma om och anpassa efter behov.

Slutsats

Olika gravidkuddar är designade för olika ändamål. Du bör välja en genom att tänka på dina krav. Gravidkudden ger stöd under natten och ökar sömntimmarna, vilket är viktigt under graviditeten. Du bör börja använda en gravidkudde när du märker att din vikt ökar och du behöver lite extra stöd.

Älskar du BUS? Dra slidern och se vad som passar dig! 😍

* Vi tar fram bästa brun utan solet för dig

Samlade favoritprodukter till bäst pris