profile picture

Carina    Februari 12, 2022    5 mins

Hemligheterna För Att Styla Lockigt Hår 2022

Tillbaka till alla inlägg

Kort om innehållet

  • Skydda ditt hår från fuktighet
  • Investera i en högkvalitativt plattång
  • Rätt Val Av Shampo
  • Kvällsrutin för lockigt hår
  • Hylla produkt cocktailen
  • Slutsats

När man ser glamorösa saker från utsidan så krävs det ofta väldigt mycket omsorg och hårt arbete, som man inte tänker på. Lockigt hår ser fantastiskt ut och fångar uppmärksamheten från folk i mängden, men det är inte lätt att hålla det friskt, återfuktande och livligt som man tror. Lockigt och vågigt hår kräver mycket noggrann vård för att skydda det från att bli strävt och tovigt. Att ha bra rutiner för att underhålla ditt hår tar tid och vaksamhet, men oroa dig inte, här får du några hemligheter för att styla ditt naturligt lockiga hår.

lockigt hår tips

Skydda ditt hår från luftfuktighet

När luften är fuktig så kan det slita och förstöra ditt lockiga hår. Lockigt hår tenderar att vara torrt och därför känsligt för fuktig luft. Det gör att hårsäckarna expanderar och orsakar burrigt hår. Hemligheten med att skydda ditt hår från att vara luddigt och slitet är fuktighetskräm. Lockigt hår kräver mer fuktighetskräm än rakt hår eftersom det saknar fukt. Därför är nyckeln till att enkelt styla ditt naturligt lockiga hår att hitta den bästa produkten eller den ekologiska metoden för att hålla ditt hår återfuktat. Det finns massvis va bra återfuktande oljor som man kan för att håret ska kännas återfuktat på rätt sätt, bland annat favoriten från Davines , vilket är högt upp i våran rekommenderarlista för bäst olja.

Investera i en högkvalitativt plattång

Vill du gå ut med en rak look, investera då i en riktigt bra plattång. En produkt av dålig kvalitet som avger strålning med ett dåligt värme kontrollsystem kan skada ditt lockiga hår. En högkvalitativ plattång tar å andra sidan mindre tid och ger felfritt rakt hår, vilket gör att du kan sticka ut vid evenemanget. Tänk på att ta små sektioner och använd en låg temperatur för att få perfekt rakt hår med minimal skada. Här är en prisbelönad högkvalitativ plattång från dyson, som dock är lite kostsam. Vill man ha en i en lite mer rimlig prisklass, som fortfarande är högkvalitativ utav dess like, så ska man verkligen titta in Björn Axéns plattång, som har bra skydd och bra pris!

iron

Rätt Val Av Shampo För Lockigt hår

När du har lockigt hår kan du inte bara köpa vilket schampo som helst. Du bör leta efter några specifika ingredienser i schampot som passar bra med dina lockar, som oljor och fuktgivande medel. Enligt rekommendationer från några välkända stylister är schampon som är fria från silikon, svavel och parabener bra för lockigt hår. Dessa kemikalier kan torka ditt hår och kan orsaka frisyr, vilket kommer att skada dina lockar.

Kvällsrutin för lockigt hår

Innan du går och lägger dig, spraya lite vatten på håret och applicera sedan fuktkrämen. Torka av överflödig vätska med hjälp av en microfiberhandduk. Inkludera en bra styling kräm i din nattliga hårvårdsrutin också. Det kommer att ge dig studsande, friskt hår. I slutändan bör du applicera anti-frizz-serumet och göra dig redo att se det vackra håret.

Hylla produkt cocktailen

En produkt cocktail är en metod speciellt framtagen för personer med lockigt hår. I den här metoden kombineras två eller flera produkter för att bilda en blandning som är bäst beroende på karaktären och strukturen på ens hår. Den nya produkten skiljer sig från original produkterna, så det är nödvändigt att ta reda på den exakta blandningen för ditt hår. Var inte rädd för att prova på en bra cocktail för just ditt hår!

cocktail

Slutsats

Lockigt hår är svårt att hantera och ta hand om, men när du väl lärt dig hur man gör det kommer du att njuta av att spendera tid med det. Lockigt hår kräver mer uppmärksamhet jämfört med rakt hår, men lockigt hår ger också mer glamour som ett resultat. Om du följer de enkla, ovan nämnda stegen kan du enkelt styla ditt lockiga hår.

Älskar du BUS? Dra slidern och se vad som passar dig! 😍

* Vi tar fram bästa brun utan solet för dig

Samlade favoritprodukter till bäst pris