profile

Carina    April 20, 2022    5 min

Förvandla Ansiktet Med Hemmagjord Ansiktsmask [2022]

Tillbaka till alla inlägg

Kort om innehållet

 • FYI innan DYI
 • Avokadomask för torr hud
 • Havregrynsmask för pormaskar
 • Bananmask för aknebenägen hud
 • Slutsats

Ansiktsmasker innehåller många kemikalier, så många människor är rädda för att använda dem i ansiktet. Men det finns alltid en väg ut. Du kan göra hälsosamma och ekologiska masker hemma. Naturliga hudvårdsprodukter förvandlar din tråkiga hud till fräsch, ungdomlig hud. Du kan göra masker genom att använda frukt och grönsaker som innehåller närande vitaminer och mineraler. Scrolla ner för att hitta några av de bästa hemgjorda ansiktsmaskerna för bästa förvandlingen.

lash lift

FYI Innan DIY

Du kan inte använda alla produkter som har den "naturliga" märkningen. Alla naturliga produkter är inte bra för din hud, eftersom naturliga produkter också har vissa konserveringsmedel som kan skada din hud. De vanliga naturliga sakerna som kan vara hårda för din ansiktshud är citronsaft, äppelcidervinäger, gurkmeja och kanel. Å andra sidan antas vissa naturliga ingredienser vara bäst för din hud, inklusive:
 • Avokado

  Denna frukt innehåller vitamin E, som har antiinflammatoriska egenskaper och bekämpar fria radikaler. Dessutom håller hög fettkoncentration huden fuktig.

 • Honung

  Det är ett naturligt antimikrobiellt och antiinflammatoriskt medel. Det minskar inflammation och rodnad.

 • Mjölk och yoghurt

  Den innehåller mjölksyra, som är en exfoliant med återfuktande egenskaper.

 • Havregryn

  Den har fuktgivande egenskaper som hjälper till att låsa in fukt och behandla torr hud. Den har också antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att lindra klåda, sveda och rodnad.

Avokadomask för torr hud

Ta en avokado, skala den och lägg den i en skål. Tillsätt två matskedar vanlig yoghurt, en matsked olivolja och en matsked honung. Blanda det noggrant och applicera det i ansiktet, låt det stå i 15 minuter. Omega-fettsyrorna i avokado och olivolja hjälper till att återfukta huden och täta sprickor mellan hudcellerna. Honung och yoghurt gör din hud otroligt mjuk och fyllig.

Havegrynd för pormaskar

Mal havregryn till ett smuligt pulver. Ta två matskedar havregryn och blanda det med en fjärdedel kopp yoghurt och en matsked olivolja. Applicera den på ditt ansikte och låt den stå i 20 minuter, tvätta sedan ansiktet med något rengöringsmedel. När du tar av masken kommer även dina pormaskar att tas bort med den och lämnar dig med slät hud.

Bananmask för aknebenägen hud

Ta en banan och mosa den. Tillsätt nu en halv matsked bakpulver och en halv matsked gurkmejapulver. Blanda det väl och applicera det på huden i 15 till 20 minuter. Rengör den sedan med kranvatten. Bananer är rika på vitamin A, vilket främjar hudcellsomsättningen och rengör porerna. Gurkmeja har naturliga antiinflammatoriska egenskaper som minskar inflammationen i din akne.

Slutsats

Hemgjorda masker kan göra underverk för din hud och ge den ett ljusare, yngre utseende. Du behöver bara lägga till de rätta ingredienserna beroende på ditt hudproblem, och det är allt. Frukt och grönsaker har naturliga läkande egenskaper som kan bota nästan alla typer av hudproblem. Du bör uppsöka läkare om du upplever några allergiska reaktioner, eftersom du kan vara allergisk mot alla typer av frukt eller grönsaker.

Älskar du BUS? Dra slidern och se vad som passar dig! 😍

* Vi tar fram bästa brun utan solet för dig

Samlade favoritprodukter till bäst pris