profile

Carina    November 14, 2022    5 mins

Så Länge Håller Lip Fillers! [2022]

Tillbaka till alla inlägg

Kort om innehållet

 • Botox i Sverige

Om du funderar på lipfillers kanske du ställer dig fråga, hur länge håller lipfillers? Det är något som är fullt rimligt om du ska investera tid och pengar på att fylla dina läppar. Man vill väl inte gör det allt för ofta. Lip fillers kan ge dig fylligare, mer vällustiga läppar som får dig att öka ditt självförtroende. Den goda nyheten är att resultaten från läppfillers vanligtvis är ganska långvariga.

Men hur länge är långvarit? Det är något som vi går igenom i det här inlägget. Vi kommer också att prata om några av de faktorer som kan påverka hur länge de varar så att man får ut det mesta av lipfillers.

Nyfiken? Självklart. Låt oss börja!

Lip fillers stockholm

Vad är Lip Fillers?

Först och främst, vad är det egentligen? Jo, lip fillers är en typ av kosmetisk injicerbar metod som används för att fylla upp läpparna helt enkelt. De kan tillverkas av en mängd olika material, men den vanligaste typen av lipfillers är gjord av hyaluronsyra.

Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i kroppen, och det är det som hjälper till att hålla din hud återfuktad och fyllig. När det injiceras i läpparna kan det ge dem ett fylligare, mer sensuellt utseende.

Nu till sjävlsate frågan, hur länge håller lip fillers?

Alla vi är olika men det finns en ungefärlig genomsnitt som man kan förvänta sig - vilket är ungefär 5-6 månader. Förutom att det skiljer sig från person till person så påverkas det även av andra faktorer. Till exempel, om du har en mycket aktiv livsstil, kanske dina lip fillers inte håller lika länge som någon som har en mer stillasittande livsstil (lite orättvist om man vill röra sig väldigt mycket och vara fit). Dessutom kan typen av filler som du använder också påverka hur länge det håller. Vissa typer av fillers är designade för att hålla längre än andra.

  Faktorer som påverkar livslängden hos lip fillers

  Det finns några olika faktorer som kan påverka hur länge dina lip fillers håller. Förutom att det beror på vilket medel man använder så har dessutom sättet som fyllmedlet injiceras på också påverka dess livslängd.

  Om fillern injiceras i läpparna på ett sätt som skapar en naturlig look, kommer det vanligtvis att hålla längre än om det injiceras på ett sätt som gör att läpparna ser onaturligt fyllda ut.

  Hur får jag lip fillers att hålla längre?

  Om du vill att dina fillers ska hålla längre finns det några saker du kan göra. Se först till att följa eftervårdsinstruktionerna som din läkare eller klinik ger dig. Detta kommer att bidra till att dina läppar förblir friska och återfuktade och det är verkligen ett råd - annars kan det bli riktigt dåligt resultat!

  Du kan även använda ett läppbalsam eller en salva som innehåller SPF. Detta kommer att hjälpa till att skydda dina läppar från solens skadliga UV-strålar (precis som man ska egentligen, det är därför vi starkt rekommenderar brun utan sol istället!). Slutligen, undvik att röka och dricka alkohol. Dessa vanor kan göra att dina läppar blir torra och skrynkliga, vilket kan göra dina läppfyllmedel mindre effektiva. Håll dig borta från sånt, det är inte enbart dåligt för dina lip fillers men även för hälsan.

Slutsats

Där har du det! Det är allt du behöver veta om hur länge lip fillers håller. Som du kan se är resultaten från lip fillers vanligtvis ganska långvariga. Det finns dock några faktorer som kan påverka hur länge de håller. Om du funderar på att skaffa det, se till att prata med din läkare eller hudläkare om vad du kan förvänta dig och glöm inte att jämföra mellan olika kliniker, priset kan variera väldigt mycket!