profile picture

Carina    Maj 22, 2022    5 mins

Lindra Kliande Hårbotten NU [BÄSTA TIPSEN]

Tillbaka till alla inlägg

Kort om innehållet

 • Varför kliar min hårbotten så?
 • Värdiga botemedel mot kliande hårbotten
 • Råd om produkter för avfärgning

Kliande hårbotten? Irritation? Grovt hår? usch! Jag kan förstå ditt problem. Kliande hårbotten är en irriterande sak, det skapar inte bara en röra i håret utan sänker även ditt fokus och självförtroende. Uppenbarligen gillar ingen denna tafatthet. Så ja, det här inlägget är för dig.

Låt oss dyka in djupare!

kliande hårbotten

Varför kliar min hårbotten så?

Det nuvarande vädret, liksom vårt hår, är osäkert. Hårbotten och håret är de mest ömtåliga delarna av våra kroppar, mottagliga för varje liten inre och yttre förändring.

Kliande hårbotten kan uppstå när som helst på året, oavsett om det är sommar, vinter eller regnperiod. Det plötsliga behovet av att klia din hårbotten är akut, vilket får oss att känna oss besvärliga och generade. Ringorm, bakterieinfektion, torrhet, mjäll, huvudlöss, allergisk reaktion på en produkt som hårfärg och andra orsaker kan alla bidra till en kliande hårbotten.

Värdiga botemedel mot kliande hårbotten

Vi slutar ofta med att spendera mycket pengar på att prova olika hårprodukter och behandlingar bara för att lösa detta problem. Men de fungerar inte alltid. Så varför inte prova dessa enkla följande åtgärder? Kolla på dem!

 • En varm olivolja massage
  Extra virgin olivolja innehåller antiinflammatoriska och hudskyddande egenskaper som hjälper till att läka irritation eller komplikationer i hårbotten.
  Mikrovågsugn organisk olivolja i 7 sekunder och lägg allt på din hårbotten. Massera den i 5 till 10 minuter. Låt den sitta över natten och skölj den sedan på morgonen. För bästa resultat, upprepa denna metod två gånger i veckan.

 • Använd neem som ett avslappnande medel
  Neem är mycket bra för att lugna och kyla eventuell klåda, inflammation och infektion
  Om du tycker att det är svårt att använda neemblad i hårbotten kan du använda Lanza Healing Strength Serum. Det ger inte bara ditt hår ett silkeslent utseende utan gör även din hårbotten ren, återfuktad och fri från mjäll. Så, är du redo att slå ihjäl den där självsäkra härliga hårlooken?

 • Återfukta din hårbotten med aloe vera
  Det råder ingen tvekan, aloe vera lugnar torr och irriterad hårbotten och ger naturlig komfort. Det återfuktar huden och lindrar inflammation.
  Applicera gelen direkt i hårbotten efter att du tagit bort gelén från aloe vera-bladet. Du kan också använda lättillgänglig organisk aloe vera gel. Låt det sitta i 15 till 20 minuter. Skölj väl med ljummet vatten. Jag slår vad om att du kommer att se magi snart.

 • Prova äppelcidervinäger
  Äppelcidervinäger innehåller egenskaper som gör den sammandragande. Den innehåller också svampdödande och antibakteriella egenskaper som kommer att behandla torr hårbotten och utrota cellrester från hårbotten.
  Kombinera en matsked äppelcidervinäger i en maträtt och fyra matskedar vatten. Spraya och massera in denna blandning i din hårbotten. Tvätta bort det efter 15 minuter.

Oroa dig inte!

Kliande hårbotten är det värsta tillstånd någon kan ha. Men oroa dig inte, om du följer ovanstående behandlingar för kliande hårbotten på ett konsekvent sätt kommer du snart att märka en avslappnad hårbotten. Så låt oss prova en idag och säga hejdå till det fula kliande grova håret.

Älskar du BUS? Dra slidern och se vad som passar dig! 😍

* Vi tar fram bästa brun utan solet för dig

Samlade favoritprodukter till bäst pris