profile picture

Carina    Mars 16, 2022    5 min

Nagel Gél Manikry? Det man MÅSTE veta om!

Tillbaka till alla inlägg

Kort om innehållet

  • Vad är en gel manikyr?
  • Hur länge håller nagel gel
  • Fördelar med en nagel gel manikyr?
  • Är nagel gel säkert?
  • Slutsats

Vem som helst kan få en gelmanikyr oavsett om de har naturliga naglar eller konstgjorda. Du kommer säkerligen att vilja ha manikyren som kommer att hålla under hela helgen, hektiska arbetsdagar och dagar fyllda med praktiska projekt. Jämfört med en vanlig manikyr kommer en gelmanikyr att hålla längre, förbli starkare och glänsande. Här är några saker som kommer att polera upp ditt koncept för en nagel gel manikyr. Scrolla ner för att få fullständig information om att få manikyr.

Så vad är en gel manikyr egentligen?

De första stegen av en gelmanikyr är desamma som för vanlig manikyr. Det börjar med att klippa nageln, sedan filas och formas naglar och nagelbanden klipps. Gelnagellack målas på på samma sätt som klassisk lack. Den härdas dock med UV- eller LED-ljus för att fixera den på en plats för långvarig användning. Varje lager gel krävde 30 till 60 sekunder för att härdas. Men du kan använda händerna direkt efter istället för att vänta på att naglarna ska torka.

nagel gel manikyr

Det håller längre än vanlig manikyr

Livet för gelmanikyr beror mycket på vården och kvaliteten på manikyren du får. I genomsnitt varar den mest gelmanikyr från 10 till 21 dagar. Efter det på grund av slitage kommer din nagel inte att se bra ut och det är bättre att ta bort manikyren. Se till att nagelbädden är torr innan du applicerar gelmanikyr så att den håller längre. Om du råkar bryta på gelén, fila den omedelbart, så att den inte sträcker sig och förstör all din manikyr.

Dessa är fördelarna med nagel gel manikyr

  • Gel manikyr håller längre för att det använder sig av UV och LED lampor som producerar en härdning som är mer resistant och tålig.
  • Det hårda skalet bildas runt dina naglar efter gel manikyr som ger dina naglar skydd mot hård miljö, kemikalier, föroreningar.
  • Gelmanikyr torkar snabbt inom en minut och ger dig en perfekt och glänsande finish så att du kan fortsätta med din sysselsättning dag.
  • Gelmanikyr är hård och stark men liknar din naturligt utseende.
  • Kostnaden för en gelmanikyr är faktiskt högre än en vanlig manikyr, men det håller längre - vilket resulterar med att det är mer värdefullt ekonomiskt.
nagel gel

Är nagel gel manikyr säkert?

UV och LED lampor är skadliga när de används under lång tid, men i gelmanikyr använder man dom inte längre än i en minut eller två. LED-lampor är säkrare och de flesta av salongerna går nu över till LED-strålar av denna anledning. Du måste också hålla en strikt titt på ingredienserna i gelmanikyren. De ingredienser som skadar dina naglar mer är dibutylftalat, formaldehyd och toluen, vilket kan vara dåligt för huden.

Slutsats

En gelmanikyr kan göras på alla typer av naglar och kan ge dig en fantastisk look. Gelmanikyr är långvarig, hållbar, torkar snabbt, ger ett naturligt utseende och ger skydd mot den tuffa miljön. Gelmanikyr är säkra och kan fås av alla åldersgrupper. Du kan också säkert ta bort gelmanikyren hemma eller genom att gå till en manikyr. Det är värt att nämna att man inte behöver gå till salonger för att prova på gel-manikyr, det går även att göra det hemma utan UV lampor. Produkter som Essie Gel Couture Ballet Nude eller som min favoritfärg (hehe), Essie Gel Couture Pattern Play Collection är en typ av nagel gel mainkyr som är väldigt lik en vanlig nagel-gel manikyr, fast som man kan använda hemma utan lampor.

Älskar du BUS? Dra slidern och se vad som passar dig! 😍

* Vi tar fram bästa brun utan solet för dig

Samlade favoritprodukter till bäst pris