profile picture

Carina    Maj 2, 2022    5 min

Så Hittar Du Den Parfymen Som Passar DIG!

Tillbaka till alla inlägg

Kort om innehållet

  • Research, research, research!
  • Vad är ditt “Why” i personlighet genom doft?
  • Prova ALLTID parfymen
  • Slutsats

Oavsett om du är en doftfanatiker eller om du är ny på dofter, kan det vara en svårt upplevelse att hitta en doft som är bäst för dig, hur ska du egentligen veta vilken parfym som passar dig?! En doft du älskar kan verkligen bli en del av dig, en reflektion av dig själv, så det är viktigt att hitta den rätta. Vi tjejer är särskilt kräsna när det gäller doften vi bär, så som tjej letar jag mycket efter hur man hittar en doft som matchar just min personlighet. Kolla gärna igenom några av mina tips om hur man hittar en parfym!

parfym bild

Research, research, research!

Börja din research med dina dagliga produkter, särskilt de du använder på din kropp. Många tjejprodukter innehåller olika typer av dofter, men jag rekommenderar att du först kontrollerar doften av ditt kroppstvätt och schampo. Du gillar mest dessa dofter eftersom de är nära dig. Dessa kan fungera som en bra utgångspunkt för att hitta din idealiska doft.

När du väl har hittat den perfekta doften enligt din personlighet eller smak, kan du hitta den specifika anteckningen på vissa webbplatser tillgängliga på internet. Sen är det viktigt att tänka på i vilka miljöer du använder parfymerna, eftersom inte alla dofter fungerar likadant i alla miljöer.

Vad är ditt “Why” i personlighet genom doft?

Mitt motiv för att få en signaturdoft är att "reflektera min personlighet". I mitt fall så är min personlighet väldigt fräsch och ren och jag framhäver det med min favoritparfym. Ditt motiv kan vara att imponera på din vän eller kanske lukta gott och göra intryck på en dejt? Syftet har alltid stor inverkan på utfallet. Ditt motiv kommer att associera doften med dig, så du måste hitta något som passar, vad du än lägger ut där.

Du kan också välja mer än en doft, eftersom du kan ha två favoriter. Genom att välja två dofter kan du reflektera över de två olika sidorna av dig själv lika. Två dofter fungerar alltid bäst för mig så jag hoppas att denna idé också kommer att göra bra för dig.

Prova ALLTID parfymen

Doften som passar din vän betyder inte att den kommer att göra detsamma för dig, så prova alltid doften innan du väljer (VIKTIGT). Det är den mest avgörande delen av att välja den doft som fungerar bäst för just dig. Spraya doften på det varmare området av din hud, som handleden eller armbågen, så att doften värms upp och avslöjar sig med tiden. Att få kontakt med doft på din hud är alltid en bra idé att prova doften (inte spraya på en lapp, det är inte alls lika effektivt).

Vissa stylister säger att samma doft fungerar olika på olika människor. Även tiden på dygnet spelar också en roll för hur din doft kommer att kännas eller lukta. Här kommer jag att ge dig ett proffstips: "Don't Rub". Gnidning kan störa den naturliga processen för doftinställningen, och du kommer att missa chansen att dess verkliga avslöjas.

Slutsats

Du kanske tycker att det är svårt att välja rätt doft för dig själv, men när du väl håller dig till de ovan nämnda riktlinjerna kommer det att vara en piece of cake för dig. Dofterna i ljusare toner kommer att passa fler tjejer än dofterna med högre toner. Du kan prova doften genom att applicera den på huden eller pappersremsan, men jag rekommenderar att du spraya den på huden.

Älskar du BUS? Dra slidern och se vad som passar dig! 😍

* Vi tar fram bästa brun utan solet för dig

Samlade favoritprodukter till bäst pris