profile

Carina    April 25, 2022    5 min

Håll Dina Sminkborstarna Rena [5 ENKLA STEG]

Tillbaka till alla inlägg

Kort om innehållet

 • Hur ofta bör du rengöra dina sminkborstar?
 • Vad använder man för att rengöra sminkborstar?
 • Fem steg för att hålla dina sminkborstar i gott skick
 • Slutsats

Smink är en konst, och som med alla konstverk behöver du de rätta verktygen för att uppnå bra resultat. När det kommer till smink kommer dina penslar att avgöra hur du kommer se ut efter användning, precis som en canvastavla blir efter en målning. Smutsiga borstar kan förstöra ditt utseende och även skada din hud. Smutsiga penslar och blandare är även behållare för bakterier och det kan mögla och komma svamp. Därför är det avgörande att du vet hur du rengör dina sminkborstar. Här är alla tips för att rengöra, underhålla och ta hand om dina sminkborstar.

lash lift

Först o främst, hur ofta bör du rengöra dina sminkborstar?

Det finns inget exakt svar på hur ofta du ska rengöra dina penslar, men de flesta makeupartister rekommenderar att du tvättar dem en gång varannan vecka. Vissa experter rekommenderar också att tvätta sminkborstar så ofta du kan (en gång i veckan). Borstar har porer där bakterier kan vistas och växa (inte så fräscht!?). När du sminkar dig - med smutsiga penslar kommer det att förstöra din hud och kan ge dig akne. Dessutom orsakar smutsiga borstar dålig produktapplicering, vilket är det sista man vill.

Vad använder man för att rengöra sminkborstar?

Den mest populära metoden för att rengöra sminkborstar är att använda vatten och lite mild tvål. Detta är mycket bekvämt, enkelt och budgetvänligt. Det finns många rengöringsmedel på marknaden speciellt framtagna för sminkborstar. Det är självklart lite effektivare med såna produkter och cleansing soap från lyko är en som vi rekommenderar varmt. Annars kan du också använda din ansiktstvätt. Det kommer också att göra ett bra jobb.

Fem stegen för att hålla dina sminkborstar i gott skick

 • Rengör dina penslar dagligen (japp, varje dag!)

  Använd en vanlig borstrengöring för att regelbundet rengöra dina sminkborstar före och efter varje användning. Bakterier finns i luften, så du måste rengöra dina borstar innan du använder dem.

 • Djuprengöring

  Även om du rengör dina borstar varje gång du använder dem, bör du göra en djuprengöring en eller två gånger i veckan. En djuprengöring är nödvändig för att ta bort eventuella bakterier som fastnat i borsten på borsten. Om du använder dina borstar dagligen, rengör dem sedan en gång i veckan, men om du använder dem sällan räcker det med en gång varannan vecka.

 • Använd ett brush egg

  Du rengör förmodligen dina penslar med handen varje gång, men för en grundlig rengöring, använd ett verktyg som är speciellt utformat för att få bort all smuts från sminkborstarna. Dessa verktyg hjälper också din borste från att skadas och ett bra verktyg är brush egg från lyko, vilket är riktigt bra tillsammans med cleansing soap . Båda är riktigt billigare och det är värt det!

 • Använd balsam. (Japp, balsam!)

  Om du tvättar dina borstar för ofta blir de hårda och känns hårda på din känsliga hud. I den här situationen kommer ett balsam att fungera bäst för dig. Applicera balsam på din borste efter rengöring, och det kommer att göra dina borstar mjuka och fina. Prova inte för mycket åt gången så du inte sliter på borsten!

 • Torka dem upp och ner

  Torka alltid dina borstar upp och ner för att hålla dem på plats. Om du bråkar med borstarna under torkning kommer de inte att fungera likadant för dig. Så ta hand om dina borstar medan du torkar.

Slutsats

Huden i ansiktet är mycket känslig och omtålig. Allt smutsigt kan leda till akneutbrott, vilket suger! Rengör därför dina sminkborstar ordentligt före och efter varje användning och ge dem en djuprengöring en gång i veckan. Underhåll dina borstar genom att använda rätt verktyg för rengöring och konditionering efter rengöring. Rengöring kommer också att förlänga livslängden på dina sminkborstar och spara pengar.

Dra slidern och se vad som passar dig! 😍

*Vi tar fram bästa brun utan solet för dig

Samlade favoritprodukter till bäst pris