profile

Carina    November 22, 2022    5 mins

Är Rosmarinolja Bra För Ditt Hår? [2022]

Tillbaka till alla inlägg

Kort om innehållet

  • Vad är rosmarinolja?
  • Fördelarna med rosmarinolja för hår
  • Tips

Rosmarin är kanske inte den första oljan man tänker på när man tänker på oljor för att återfukta hudens hand. Det är ändå mycket fördelaktigt. Den senaste termen att cirkulera på Internet är rosmarinolja, som enligt uppgift främjar hårväxt. Kan detta väsentliga eller dock stimulera hårkvaliteten? Låt oss ta reda på.

Lip fillers stockholm

Vad är rosmarinolja?

Först och främst. Enligt kosmetikaexperten Ginger King är rosmarinolja "en lätt flytande olja från rosmarinväxten med en örtdoft." "Det används ofta som en antioxidant, antiinflammatorisk och antibakteriell komponent i dofter, hudvård och hårvård."

Fördelarna med rosmarinolja för hår

Rosmarinolja kommer att skydda henne från skador och brott, vilket minskar deras förlust. Håret kan bli starkare och team, fylligare, tjockare, klarare eller få mer glans med fortsatt användning av rosmarin, vilket i slutändan kan resultera i minskad brott.

Förutom dess antiinflammatoriska egenskaper innehåller rosmarinolja karnosinsyra, som är känd för att vara mycket regenerativ i hud och vävnader. Dessa element kan minska hårbottenirritation och hårbottens hälsa.

Som ett antibakteriellt och svampdödande medel kan rosmarinolja hjälpa mot mjäll. Om ett svamp- eller bakterieproblem orsakar förlust eller skada kan detta bidra till att öka tillväxten.

Rosmarinolja kan vara fördelaktigt för håravfall. En studie från 2013 visade att rosmarinolja kan regenerera hår hos råttor med testosteronrelaterat håravfall. Även om studien inte är klar, antar forskarna att rosmarinolja kan hämma DHT från att fästa vid hormonreceptorer, vilket gör att det kan angripa hårsäckar.

Om du inte har androgen alopeci kan rosmarinolja hjälpa dig att växa hår. "Andra typer av håravfall orsakade av inflammation, hormontillskott och allmänt svaga hårsäckar kan möjligen gynnas av att använda rosmarinolja", tillägger Dr Wang, med hänvisning till oljans rapporterade förmåga att måttligt förbättra syresättningen och minimera irritation.

Hur man använder rosmarinolja för hårväxt?

Det finns två sätt att använda rosmarinolja för hårväxt, beroende på ditt val.

En inkluderar att massera de rena eteriska oljorna, dig själv, och den andra innebär att applicera en produkt som redan innehåller rosmarinolja. Eftersom gör-det-själv kan vara svårt, är det generellt sett bättre att använda produkten, redan förberedd med rosmarin, och följa tillverkarens rekommendationer.

Dessutom kan du använda oljan upp till två gånger om dagen, men du bör tvätta håret ofta för att förhindra att oljorna täpper till dina folliklar.

Om du har känslig hud och är orolig för hur din hårbotten kan reagera, kontakta din hudläkare innan du lägger in oljan i din rutin.

Vilken rosmarinolja ska jag köpa?

Om du letar efter en ekologisk och effektiv version av Rosemary Oil, skulle jag föreslå att du har händerna på Better You Rosemary Oil. Den är idealisk för tunt eller tunt hår och innehåller vitaminer och mineraler som förnyar hårstrået, samt milda rengöringsmedel som hjälper till att ta bort ansamlingar i hårbotten.